dinsdag 12 oktober 2010

De zomer is weer voorbij...

Het tweede seizoen zit er bijna op. Waarschijnlijk nog één keer voor de winter om alles te controleren en dan in het voorjaar weer verder. Mijn vader was er na mijn zomervakantie gebleven om verder te klussen. Eind september is mijn broer nog een keer er naar toe gevlogen voor een laatste week samen klussen en ontspannen. Daarna zijn ze samen terug gereden naar Nederland.

Dit seizoen hebben we weer veel gedaan. Voor het eerst een echte moestuin gemaakt met aardappelen, wortelen en uien. De bloemkool was helaas niet gelukt, maar er waren wel veel aardappelen en wortels. De appeloogst leek veelbelovend maar werd uiteindelijk niks door ongedierte.

De garage is nu eindelijk helemaal opgeruimd en het brandhout dat er in een grote stapel lag is in de tijdelijk aanbouw achter het hok verdwenen. Volgend jaar moeten we daar nog een echte houtopslag van maken.

Bij de oprit hebben mijn vader en broer de laaste week een hek gebouwd zodat je nu niet meer zo makkelijk het terrein oprijdt. Vaak kwamen mensen van de grote weg bijna tot het huis oprijden om de weg te vragen. :)















In het huis zelf is boven de tweede slaapkamer gemaakt door het plaatsen van een tussenmuur tussen overloop en kamer en in de kamer is het plafond getimmerd en de wanden voorzien van behang. Beneden zijn we verder gegaan met de bijkeuken, waar nu een werkblad boven de droger en de nog aan te schaffen wasmachine is geplaats en ook de wanden en het plafond betimmerd zijn. Via de eind vorig jaar geplaatste deur in de bijkeuken kom je nu ook uit op het nieuwe houten terras. Daar kun je 's middags heerlijk van de zon genieten en uitkijken over de achtertuin. In de oude appelboom zat het nest van een specht wat je prachtig van dichtbij kon bekijken vanaf het terras.















links de oude appelboom met het spechtennest; vlakbij het terras!

Er is ook nog het een en ander geschilderd en beneden is ook behang geplakt. Volgend jaar komt het grote project van de woonkamer renoveren, met het herstellen van een funderingsmuur die daar dwars onder loopt en nieuwe balken en vloer leggen en een nieuw plafond. Tevens willen we een houtkachel, dus moet er gekeken worden of deze op de bestaande schoorsteen aan te sluiten is. Als de woonkamer klaar is is het meeste werk gedaan en is het al weer een echt huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten